Roken

Het hele ziekenhuisterrein (zowel binnen als buiten) is een rookvrije zone. De rookvrije zone wordt aangegeven met borden en belijning. De asbakken vlakbij de ingangen worden verwijderd. Alleen bij de gedoogplekken is roken nog toegestaan.

Ons advies
Het Westfriesgasthuis heeft een zogenoemd ontmoedigingsbeleid als het om roken gaat. Er valt grote gezondheidswinst te behalen wanneer u stopt met roken, zowel voor het voorkómen van ernstige ziekten als voor het herstellen van een ziekte of operatie. We adviseren iedereen om te stoppen met roken, zeker in de gevallen dat u chronisch ziek bent, een kinderwens heeft of als u binnenkort geopereerd gaat worden. De wondgenezing verloopt namelijk veel langzamer en de kans op postoperatieve infecties is een stuk groter wanneer u rookt.

Begeleiding
Helaas is de rookpoli van het Westfriesgasthuis gesloten, maar er zijn voldoende zorgverleners in de regio waarbij u terecht kunt voor de begeleiding bij het stoppen met roken. De meeste huisartsen bieden deze begeleiding aan. Vaak wordt deze begeleiding gegeven door de praktijkondersteuner die daarvoor een training heeft gevolgd. Deze zorg wordt door de zorgverzekeraar vergoed zonder dat hierbij aanspraak wordt gemaakt op uw eigen risico. Mocht uw eigen huisarts deze begeleiding niet geven, dan is het mogelijk om doorverwezen te worden naar een huisarts in de regio die deze begeleiding wel geeft.

Instanties
Een andere mogelijkheid is dat u wordt doorverwezen naar een door de zorgverzekeraar goedgekeurde instantie.  Die begeleiding kan zowel individueel als in een groep gegeven worden. Individuele begeleiding kan op contactmomenten of telefonisch plaatsvinden, net waar u behoefte aan heeft. Bekijk hier het overzicht van de betreffende instanties. Voor de vergoeding van deze begeleiding kunt u terecht bij uw eigen zorgverzekeraar.

Zwanger
Heeft u een kinderwens of bent u reeds zwanger en rookt u? Klikt u danhier voor meer informatie.

Mobile Menu
Zoeken.