Technisch Oogheelkundig Assistenten (TOA)

TOA's zijn speciaal opgeleid en getraind om uiteenlopende oogonderzoeken en metingen te verrichten. TOA's nemen bepaalde werkzaamheden over van de oogarts. Zij doen vaak het oogheelkundige vooronderzoek en in sommige gevallen zullen zij een geheel oogheelkundig onderzoek verrichten. Dit is afhankelijk van de klacht of de oogafwijking van de patiënt.

Wie krijgt deze onderzoeken?
Iedereen die voor een algemene controle of briladvies op de praktijk komt, zal eerst worden onderzocht door de  TOA. Ook alle nieuwe patiënten die voor het eerst een afspraak hebben, krijgen zo'n vooronderzoek.

Wat doet een TOA?

  • uw gezichtsvermogen testen
  • uw oogdruk meten
  • afhankelijk van de reden van uw bezoek extra aanvullend onderzoek doen zoals een gezichtsveldonderzoek, een scan, netvliesfoto's etc.

 

 

 

Oogheelkundehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/oogheelkundeOogheelkundeBij oogproblemen gaat u naar de poli Oogheelkunde op de begane grond. Hier krijgt u, naast met oogartsen, ook te maken met medewerkers ​als technisch oogheelkundig assistenten (TOA), optometristen en orthoptisten.

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.