dhr. M.M. Weismuller

Kinderarts Menco Weismuller is opgeleid in het VUmc en St. Lucas Andreas Ziekenhuis, beide te Amsterdam. Sinds 2012 werkt hij in het Westfriesgasthuis. Hij heeft er specifiek voor gekozen om te werken als algemeen kinderarts. Binnen de algemene kindergeneeskunde zijn de kindernefro- en urologie en kinderoncologie zijn aandachtsgebieden.

Brede blik
Menco vertelt: "De kindergeneeskunde is een heel breed vak waarbij wij aandoeningen van alle verschillende orgaansystemen behandelen. Ik vind het belangrijk om een brede blik te behouden en daarnaast aandacht te besteden aan de psychosociale gevolgen van ziekte voor kinderen. Daarbij hecht ik veel waarde aan een goede samenwerking met de eerstelijns gezondheidszorg, die onder andere bestaat uit huisartsen, kinderpsychologen en centra voor jeugd en gezin."

Samenwerking
De vakgroep kindergeneeskunde werkt nauw samen met de specialisten uit de academische centra in Amsterdam. "In 'shared care' behandel ik de kinderen in samenwerking met de kindernefrologen, kinderurologen en kinderoncologen uit het VUmc, AMC en het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Dit onder het motto 'zorg dichtbij huis als het kan en ver van huis als het moet'."

Opleiding
Hij werkt met veel plezier in het Westfriesgasthuis. "Ik vind het een ambitieus en vernieuwend ziekenhuis met een goede en prettige samenwerking tussen alle medewerkers. Daarnaast vind ik het belangrijk dat het een opleidingsziekenhuis is. Op de afdeling Kindergeneeskunde worden coassistenten, arts-assistenten, huisartsen in opleiding en Spoedeisende-hulpartsen opgeleid. Dit is uitdagend en stimulerend, en hun kritische vragen houden je scherp."

 

 

Kind en Jeugdhttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/kind-en-jeugdKind en JeugdDe kinderartsen van de afdeling Kind en Jeugd houden zich bezig met de diagnose, aandoeningen en behandelingen bij kinderen van 0 tot​ 17 jaar.

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.