dhr. dr. D.J.A. Sonneveld

  • ​​​​​​Is geboeid door het streven naar steeds betere zorg
  • Werkt graag samen met verschillende disciplines
  • Vindt veel uitdaging in het opleiden van anderen

Eric Sonneveld volgde zijn opleiding chirurgie in het UMCG en Martini ziekenhuis in Groningen. Hierna deed hij twee jaar een fellowship gastro-intestinale en oncologische chirurgie in het Diakonessenhuis te Utrecht.  Behalve de gastro-intestinale en oncologische chirurgie vormen de laparoscopische chirurgie en proctologie zijn aandachtsgebieden.
Sinds 2007 werkt hij als chirurg in het Westfriesgasthuis.

"De combinatie van het praktisch handelen tijdens een operatie en de theoretische afwegingen die daarvoor nodig zijn, maakt het vak uitdagend."

Chirurgische oncologie
Als chirurg-oncoloog heb je ook veel contact met andere specialisten en zorgverleners. "Ik vind het prettig om met andere disciplines samen te werken. Door onderling te overleggen, combineren we alle kennis met elkaar. Daar wordt de patiënt uiteindelijk beter van."
 
Opleidingsziekenhuis
"Omdat het Westfriesgasthuis een opleidingsziekenhuis is, krijg je de gelegenheid om je kennis en kunde over te dragen op anderen. Dat is leuk om te doen en zorgt er tegelijkertijd voor dat je zelf ook optimaal blijft presteren."

En verder
Het Westfriesgasthuis beschikt over twee multimedia OK's. Deze voorzien in nog optimalere omstandigheden om met name kijkoperaties uit te voeren. "Het is fantastisch dat de techniek zich steeds verder ontwikkelt, waardoor we ons vak steeds beter kunnen uitvoeren.
Want het gaat uiteindelijk natuurlijk niet om het mooie kunstje, maar om (kijk)operaties voor de patiënt nog beter en veiliger te maken."

 

 

Chirurgie van darm en leverhttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/chirurgie/chirurgie van darm en leverChirurgie van darm en lever​​​​​​​In het Westfriesgasthuis worden darm- en leveroperaties uitgevoerd. Dat kan doordat er kanker bij u is geconstateerd. Maar u kunt ook door uw huisarts naar onze poli verwezen zijn omdat er een chronische ontsteking in de darm zit.
Chirurgie van kwaadaardige aandoeningenhttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/chirurgie/chirurgie van kwaadaardige aandoeningenChirurgie van kwaadaardige aandoeningenHier opereren we patiënten met een kwaadaardige tumor.

 

 

Chirurgiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/chirurgieChirurgie​Chirurgie (heelkunde) houdt zich bezig met de behandeling van verwondingen, tumoren, vaatziekten en infecties. Meestal is voor de behandeling een operatie nodig.
Oncologiehttps://www.westfriesgasthuis.nl/afdelingen/interne-geneeskunde/oncologieOncologieOnder de vlag van Esperanz werken oncologen en verpleegkundigen van het Westfriesgasthuis samen met het Waterlandziekenhuis in Purmerend, het Zaans Medisch Centrum en het Vumc in Amsterdam.

 

 

Hoornhttps://www.westfriesgasthuis.nl/locaties/hoornHoornDe hoofdlocatie van het Westfriesgasthuis vindt u op de Maelsonstraat 3 in Hoorn. ​Er zijn twee ingangen: een hoofdingang en een ingang aan de stationszijde.

Mobile Menu
Zoeken.