Niet-afdelingsgebonden vrijwilligers

Activiteitenbegeleiding
De afdeling Activiteitenbegeleiding levert een waardevolle bijdrage aan het bevorderen van het herstel van de patiënten. Dat gebeurt door training van geheugen of motoriek, door middel van spel of handvaardigheid. Ook kan de afdeling dankzij vrijwilligers voor een zinvolle tijdsbesteding zorgen door de uitleen van boeken, puzzels en spellen.​

Rijdende winkel
‘s Morgens bezoeken vrijwilligers alle verpleegafdelingen met de rijdende winkel. Een uitkomst voor patiënten die niet in de gelegenheid zijn om zelf naar de winkel in de centrale hal te gaan voor bijvoorbeeld een krant. Naast de rijdende winkel kunt u ook gedurende de dag via de roomservice-app iets bestellen.

Lectuur op de poli’s
Vrijwilligers zorgen ervoor dat er steeds een gevarieerd aanbod aan tijdschriften op de poli’s aanwezig is. De tijdschriften worden één keer per vier weken gewisseld, oude exemplaren worden verwijderd.

Snel op de been
Voordat een operatie plaatsvindt voor een nieuwe knie of heup wordt voor patiënten en hun begeleiders een voorlichtingsbijeenkomst gehouden. Artsen, verpleegkundigen en fysiotherapeuten geven uitleg. Vrijwilligers begeleiden deze middagen en zorgen dat alles goed verloopt.

Koffie/thee op de poli’s
Bezoekers krijgen gratis een kopje koffie of thee aangeboden door vrijwilligers.

Soep serveren
Als extraatje bieden vrijwilligers patiënten op de verpleegafdelingen een heerlijk kopje soep aan.

Speelgoed
Maandelijks wordt het speelgoed op de poli’s en de kinderafdeling nagekeken en schoongemaakt door vrijwilligers.​

 Meer informatie

Mobile Menu
Zoeken.